Jídlo a pití na Kajmanských ostrovech

Karibská kuchyně je díky směsici vlivů různých druhů afrických, evropských a domorodých kuchyní velmi rozmanitá. Britové, Španělé, Francouzi i Holanďané, ti všichni se v Karibiku postupně usidlovali a samozřejmě ovlivňovali i způsob přípravy jídla a pití.

Typickou kuchyni Kajmanských ostrovů samozřejmě reprezentují pokrmy ze všech možných ryb a dalších plodů moře. Národním jídlem jsou želvy připravované na různé způsoby. K dalším oblíbeným plodům moře patří měkkýš křídlatec, chobotnice anebo různé druhy korýšů. Místní rybí, želví a krabí polévky patří k těm nejdelikátnějším v celé střední Americe. Rybí specialitou je grilovaná makrela se zelenými banány. Kromě ryb je na ostrově oblíbené i kuřecí maso, které je připravováno podle jamajského receptu „jerk“. Ceny hlavního chodu se pohybují od 10 USD v levnějších podnicích až po 40 USD v těch nejluxusnějších restauracích. Kajmanské restaurace jsou přímo stvořené pro romantické večeře při zapadajícím slunci a jemně šplouchajícím vlnám moře. Servis restaurací na ostrovech je opravdu velmi široký, takže pokud nepatříte zrovna k milovníkům mořské kuchyně, můžete si dopřát typická evropská jídla z hovězího, vepřového nebo kuřecího masa.

Nejoblíbenější nápoje jsou připravovány ze všudypřítomných kokosových ořechů. V nabídce je buďto čistá kokosová šťáva anebo velké množství ovocných koktejlů, které kokosovou šťávu obsahují. Banánové, pomerančové a mangové džusy chutí na Kajmnaských ostrovech obzvlášť výjimečně.

Alkoholické nápoje jsou na ostrovech poměrně drahé. Cena průměrně drahého alkoholického drinku v restauraci anebo baru Vás přijde přibližně na 6 – 8 USD. Nabídka pivních nápojů je kupodivu velmi široká, k dispozici jsou evropská piva (Heineken), americká (Bud Light), jamajská (Red Stripe) i místní pivo Caybrew. Delikátní jsou vína, která jsou většinou dovážena ze všech koutů světa tak, aby korunovaly chuť místních jídel z mořských plodů.